Thursday 12 December 2013

Vom Putea Munci in Anglia de la 1 ianuarie?


Am evitat sa mai scriu o perioda intrucat peisajul in UK se schimba, mai ales pentru romani. Sunt convins ca nedumerirea si curiozitatea celor care ar fi interesati sa vina aici este cu atat mai mare, dar sfatul meu este sa va ganditi bine si sa stiti exact ce cautati si de ce veniti.
 
Ca sa raspund la intrebarea din titlu, se pare ca da. Autoritatile au incetat sa mai dezbata foaret mult subiectul, pentru ca nu mai pot face nimic, si exista un oarecare sentiment de resemnare intre bastinasi. Mai sunt anumite ziare care incearca sa instige si sa intoarca opinia publica impotriva guvernului, dar legea e lege. Romanii vor putea lucra in Anglia cu drepturi depline, de cetatean European. 

In primul rand, trebuie sa tineti cont ce acest nou val de imigranti nu va fi primit usor de localnici. Marea Britanie nu mai este cum era acum zece ani, joburi bine platite se gasesc cu greu – exceptie fac cei calificati intr-un domeniu – nu sunt destule joburi pentru britanici, sistemul de sanatate este suprasolicitat, scolile sunt supraaglomerate iar transportul in comun de-abia daca mai face fata.

S-au desfasurat cateva campanii media destul de puternice impotriva valului preconizat de romani si de bulgari, insistandu-se in special pe faptul ca s-ar exercita presiune in plus pe programele sociale. Guvernul deja a taiat destule beneficii – si eu consider ca pe drept; parerea mea este ca nu te poti astepta sa ti se ofere ceva atata vreme ca nu dai nimic inapoi – si programul de austeriate va continua si pentru urmatorii ani.  

Dar asta nu inseamna nimic pentru romanii care vor sa munceasca. Acum doua zile citeam in ziar declaratia directorului general de la Domino Pizza, care spunea ca este o mare nevoie de emigrant, intrucat are nevoie de 1,000 de angajati in UK pe salariul minim pe economie (£6.31 de la 1 Octombrie 2013) iar britanicii nu sunt interesati. Joburile erau pentru facut si livrat pizza. 

Sunt cateva sectoare in care va fi nevoie de romani, atat calificati, cat si necalificati, si am sa incerc sa trec prin cele mai importante categorii in urmatoarele posture. Poate ma ajutati cu ordinea lor, deci ar fi bine daca ati sugera categorii cu care sa incep. Pentru necalificati, ramane munca in constructii, in catering, in hospitality (eventual o diploma de chelner, ospatar etc. ar ajuta), curatenie, retail. In ultima categorie, veti avea nevoie sa stapaniti bine limba si acest lucru va fi un avantaj in orice domeniu. 

Pentru calificati se cauta ingineri, personal medical, IT, servicii finaciare, asigurari etc. 

Indiferent de motivul pentru care v-ati gandi sa veniti in regat, trebuie sa va intrebati intai de ce. Daca nu exista cale de scapaer acasa, probabil ca aici are sa va fie mai bine. Daca traiti peste nivelul decent (nu va imprumutati de la luna la luna, va permiteti cel putin o vacanta pe an, aveti masina si casa, chiar daca in rate, aveti un venit lunar constant si consistent), nu merita sa incepeti o viata noua aici, exceptie facand poate acei in cautare de noi aventuri si de locuri noi.

Eu personal consider ca este foarte greu sa traiesti in UK pe salariul minim, pentru ca sunt costurile foarte mari: chirie, transport, telefon, tigari, alcool, iesiri in oras etc. Mancarea nu este scumpa, dar se cheltuielile se vor aduna simtitor.  

Asadar, dupa ce rezolvam problema de ce?, raman intrebarile ce? Si cum?. Fiecare trebuie sa aiba o idee, sa se orienteze pe ceva. Stiu ca orice este meseria romanului, dar nu e rau sa va pregatiti de acasa. Spre exemplu, daca vrei sa lucrezi in cafenea, fa-ti rost de o diploma. La fel si cu hotelul. Daca ai facultate, diploma poate fi echivalata repede si ieftin, deci poate iti vei gasi ceva pe domeniul respectiv. Vezi pe cine cunosti si cu ce informatii te poate ajuta. 

Am inteles ca national insurance number se obtine foarte greu. La fel si sa deschizi un cont, dar ma astept ca de la 1 Ianuarie sa se relaxeze conditiile. Astea sunt primele lucruri care trebuie facute si ar trebui sa se poata face doar cu pasaportul sau buletinul din ianuarie, pentru ca nu vad cum sa mai blocheze romanii si bulgarii fara sa incalce legea europeana. Vor fi restrictii la beneficii, probabil, dar eu ma adresez doar celor care sincer vor sa munceasca, si nu sa exploateze un sistem si asa bolnav.

13 comments:

  1. Buna,
    Acest lucru este de a informa publicul larg că doamna HENRIETTA FERNANDO, o reputație creditor împrumut privat a deschis o oportunitate financiară pentru toate au nevoie de nici un ajutor financiar. Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a șterge datoriile dvs. sau aveți nevoie de un împrumut de capital pentru a îmbunătăți afacerea? V-ați fost refuzat de către bănci și alte agenții financiare? Nu căutați mai departe, pentru că suntem aici pentru toate problemele tale financiare. Noi oferim credite la rata dobânzii de 2%, la oamenii, companiile și societățile într-un mod clar și ușor de înțeles, termeni și condiții.
    Nici o verificare de credit este necesar, 100% garantat.

    E-mail-ne pe: (henriettafernandoloanfirm@gmail.com)

    ReplyDelete
  2. I got my already programmed and blanked ATM card to
    withdraw the maximum of $50,000 daily for a maximum of 20
    days. I am so happy about this because i got mine last week
    and I have used it to get $100,000. MR mark wesley is giving out the card just to help the poor and needy though it is illegal but it
    is something nice and he is not like other scam pretending
    to have the blank ATM cards. And no one gets caught when
    using the card. get yours from him. Just send him an email
    On wesleymarkhackers@gmail.com

    ReplyDelete
  3. Esti deprimat financiar și sunteți în căutarea pentru modul de a avea acces la
    un împrumut? Ai nevoie de asistență financiară pentru a începe sau de a extinde afacerea dvs.?
    ați fost căutați cum să obțineți acces la un creditor privat? nu vă faceți griji
    mai mult pentru aceasta este o companie privata care ofera credite ieftine la rata de 3%. Al nostru
    Servicii de creditare sunt rapide și fiabile. transfer nostru este garantat și
    succesul este sigur. Toate tipurile de împrumuturi sunt oferite aici.
    Credite comerciale.
    * Consolidarea datoriilor
    *Imprumuturi personale.
    * Credite de afaceri.
    * Investiții Credite.
    * Dezvoltarea Credite.
    * Achiziționarea de credite.
    * Împrumut în lista neagră.
    * Împrumuturi pentru construcții.
    * Credite de afaceri și multe altele:

    Contactati-ne prin EMAIL

    mariofinance6@gmail.com,
    mariofinance6@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Buna ziua Everyone.Have ai fost în căutarea pentru opțiuni financiare pentru dvs. achiziție nouă acasă, construcții, credit imobiliar, refinanța, consolidarea datoriilor, în scop personal sau de afaceri? bun venit în viitor! finanțare ușor de făcut cu noi. contactați-ne ca oferim serviciile noastre financiare la o rată scăzută a dobânzii și la prețuri accesibile de 3% pentru termen lung și scurt de împrumut. Interesat Solicitant trebuie să ne contactați pentru achiziționarea ulterioară de împrumut procedures.elizerbethloganloanfirm@gmail.com

    ReplyDelete
  5. Buna ziua Everyone.Have ai fost în căutarea pentru opțiuni financiare pentru dvs. achiziție nouă acasă, construcții, credit imobiliar, refinanța, consolidarea datoriilor, în scop personal sau de afaceri? bun venit în viitor! finanțare ușor de făcut cu noi. contactați-ne ca oferim serviciile noastre financiare la o rată scăzută a dobânzii și la prețuri accesibile de 3% pentru termen lung și scurt de împrumut. Interesat Solicitant trebuie să ne contactați pentru achiziționarea ulterioară de împrumut procedures.elizerbethloganloanfirm@gmail.com...

    ReplyDelete
  6. împrumut! împrumut! împrumut !!!
    Căutați o companie de credit privată cu renume și acreditate, care oferă împrumuturi pentru oportunități de viață. Oferim toate tipurile de împrumuturi într-un mod foarte rapid și ușor, împrumuturi personale, împrumuturi auto, împrumuturi ipotecare, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi pentru afaceri, credite de investiții, consolidarea datoriilor și multe altele. Ați fost respins de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de un credit ipotecar? Nu mai arătați că suntem aici pentru a vă face toate problemele financiare un trecut. Acordăm împrumuturi persoanelor fizice și companiilor care au nevoie de asistență financiară la o rată de 2%. Nu este necesar un număr de asigurări sociale, nu este necesară verificarea creditului, 100% garantată. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă și de susținere și vă vom oferi cu plăcere un împrumut.
    Apoi, trimiteți-ne un e-mail la: (victoriaemmanuelloan@gmail.com) pentru a solicita un împrumut

    ReplyDelete
  7. împrumut! împrumut!! împrumut!!!
    Căutați o companie de credit privată cu renume și acreditate, care oferă împrumuturi pentru oportunități de viață. Oferim toate tipurile de împrumuturi într-un mod foarte rapid și ușor, împrumuturi personale, împrumuturi auto, credite ipotecare, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi pentru afaceri, credite de investiții, consolidarea datoriilor și multe altele. Ați fost respins de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de un credit ipotecar? Nu mai arătați că suntem aici pentru a vă face toate problemele financiare un trecut. Acordăm împrumuturi persoanelor fizice și companiilor care au nevoie de asistență financiară la o rată de 2%. Nu este necesar un număr de asigurări sociale și nu este cerut niciun credit, 100% garantat. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă și de susținere și vă vom oferi cu plăcere un împrumut.
    Apoi trimiteți-ne un e-mail la: (anitagerardloanfirm@gmail.com) pentru a solicita un împrumut

    ReplyDelete
  8. Numele meu este Azmi, vreau să folosesc acest mediu pentru a avertiza oamenii care caută un împrumut, sunt o mulțime de escroci și împrumuturi fals creditor pe internet. Aș dori să împărtășesc mărturia mea despre modul în care ALLAH ma ajutat cu mama Alicia Radu după ce am fost înșelat de 6 creditori. Aproape am pierdut speranța până când ALLAH mi-a folosit ROBBI pentru a obține împrumutul meu de 10.000 de mii de la mama Alicia Radu în mai puțin de 24 de ore fără presiune și cu rate de dobândă de numai 2%.

    Am fost foarte surprins când verificam soldul contului meu bancar și am constatat că suma pe care am trimis-o a fost trimisă direct contului meu fără întârziere. Aș promite că voi împărtăși veștile bune, astfel încât oamenii să poată obține împrumuturi ușoare fără stres. Deci, dacă aveți nevoie de un împrumut, contactați-l pe mama Alicia Radu email: (aliciaradu260@gmail.com) și cu harul lui ALLAH Nu vă va dezamăgi să obțineți un împrumut.

    si puteti in continuare contacta ROBBI care ma prezentat mamei Alicia Radu prin e-mail: (robbi5868@gmail.com)

    De asemenea, puteți să mă contactați prin e-mailul meu: (azmi88455@gmail.com) dacă aveți nevoie de informații despre cum am primit împrumutul meu de la mama Alicia Radu,
    poate ALLAH să continue să binecuvânteze mama Alicia Radu Și este familia

    ReplyDelete
  9. NOTIFICARE 2019 !!!

    Delight Medical Hospital (DMH)

    Ești într-o mizerie financiară?

    Aveți nevoie de bani urgent pentru a plăti datorii mari?

    Te întrebi cum să ridici bani urgeni pentru nevoi urgente?

    Așteptați, de ce să nu luați în considerare vânzarea unui rinichi pentru o sumă foarte bună (550.000 dolari), o plată în jumătate va fi efectuată mai întâi înainte de intervenția chirurgicală pentru a beneficia de îndoială unui donator real.

    Sunt doctor Larry Patryk, reprezentant al Spitalului Medical Delight (DMH). Ramurile noastre sunt situate în: -

    S.U.A., INDIA, MALAYSIA, NIGERIA, AUSTRALIA, KUWAIT, SENEGAL.

    NOTĂ:-

    * Donatorul trebuie să fie clinic sănătos.

    * Donatorul trebuie să dețină oricare dintre tipurile de sânge A +, B + sau O + pentru a-și putea dona organul.

    * Donatorul trebuie să aibă o masă corporală de cel puțin 35 de ani.

    * Donatorul nu trebuie să fie un fumător sau un dependent de alcool.


    Dacă sunteți interesat, contactați-ne
    E-mail; Larrypatryk@gmail.com
      WhatsApp; +16318005167

    ReplyDelete
  10. Halo, sunt Helena Julio din Ecuador, vreau să vorbesc bine despre Serviciul de finanțare Le_Meridian pe acest subiect. Serviciul de finanțare Le_Meridian îmi oferă sprijin financiar atunci când toată banca din orașul meu a respins cererea de a-mi acorda un împrumut de 500.000,00 USD. Am încercat tot ce am putut pentru a obține un împrumut de la băncile mele aici, în Ecuador, dar m-au respins cu toții, deoarece creditul meu era scăzut, dar cu harul dumnezeiesc, am aflat despre Le_Meridian, așa că am decis să încerc să solicit acest împrumut. Cu Dumnezeu dispus să-mi acorde un împrumut de 500.000,00 USD cererea de împrumut pentru care băncile mele din Ecuador m-au refuzat, a fost foarte grozav să fac afaceri cu ele, iar afacerea mea merge bine acum. Iată Le_Meridian Financing Investment Email / WhatsApp Contact dacă doriți să aplicați împrumuturi de la ei.Email:lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.comWhatsApp Contact: + 1-989-394-3740.

    ReplyDelete
  11. Sunt foarte recunoscător față de firma de împrumuturi Elegant pentru că m-a ajutat să obțin un împrumut de 600.000 USD cu ajutorul ofițerului de împrumut Russ Harry și voi fi întotdeauna recunoscător. Viața mea s-a schimbat, banii mi-au fost plătiți, dețin acum o afacere pe care o întrețineam pentru familia mea. Sunt recunoscător pentru tine, domnule Russ, și Dumnezeu să vă binecuvânteze. Le puteți contacta pentru asistență financiară pe e-mail: Elegantloanfirm@hotmail.com pentru asistența dvs. financiară.

    ReplyDelete
  12. Acest lucru este pentru a informa publicul larg că KATE LISA CREDIT acordă în prezent împrumut persoanelor care au nevoie de asistență financiară din cauza epidemiei COVID19 la o rată a dobânzii scăzută de 3%. Solicitanții sunt acceptați în toată lumea. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, contactați-le pentru mai multe informații prin e-mail: kateloansss@hotmail.com sau WhatsApp: +2348075180625

    ReplyDelete
  13. Bună ziua și bun venit la Spotcap Global Financial Services, Numele meu este Claudia Klein, sunt creditor și, de asemenea, consultant financiar. Ofer tot felul de servicii de creditare

    Ai mare nevoie de consolidare financiară? Ai nevoie de un împrumut pentru diverse scopuri? dacă răspunsul dvs. este da, vă voi sfătui să contactați firma mea prin | spotcapglobalservices@gmail.com | sau trimiteți un mesaj pe WhatsApp prin: +31642117819 | și aveți un împrumut în contul dvs. în 24 de ore, deoarece oferim Servicii excelente de împrumut în întreaga lume.

    Oferim tot felul de servicii de împrumut (împrumut personal, împrumut de afaceri și multe altele), oferim atât împrumuturi pe termen lung, cât și pe termen scurt și, de asemenea, puteți împrumuta până la 15 milioane de euro și acordăm împrumuturi la o dobândă mică de 3% pe an. Compania mea vă va ajuta să atingeți o varietate de obiective cu o gamă largă de produse de împrumut.

    Recunosc faptul că obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru persoanele care au probleme financiare și au nevoie de soluții pentru aceasta, multor oameni le este atât de dificil să obțină un împrumut de capital de la băncile locale sau alte instituții financiare din cauza rata mare a dobânzii, garanții insuficiente, raportul datorie/venit, scor scăzut de credit sau orice alte motive

    Gata cu timpii de așteptare sau vizite stresante la bancă. Serviciul nostru este disponibil 24/7 - puteți obține un împrumut și puteți finaliza tranzacțiile oricând și oriunde aveți nevoie

    Oferim servicii de împrumut de clasă mondială 24 de ore. Pentru întrebări / întrebări? - Trimite un e-mail către | spotcapglobalservices@gmail.com | sau trimiteți un mesaj pe WhatsApp prin: +31642117819 | & Primiți un răspuns imediat

    Familia, prietenii și colegii tăi nu trebuie să știe că nu dispuneți de numerar, doar scrieți-ne și veți primi un împrumut.

    Libertatea ta financiară este în mâinile tale!!

    ReplyDelete